30 sept 2013

Club de lectura

El club de lectura es una actividad de Formación del Profesorado que pretende hacer una selección de libros de la literatura infantil y juvenil moderna y contemporánea para acercar los a los docentes y a los alumnos.
Los objectivos de la actividad son:




  • Acercar la literatura moderna y contemporània a los docentes
  • Fomentar el debate literario y hacerlo extensivo al aula
  • Fomentar el gusto por la lectura






Las sesiones empezaran con 30 minutos de lectura, tal y como marca la normativa que se tiene que hacer diariamente en los centros educativos catalanes, en los cuales se presentarán diferentes maletas y bolsas didácticas que el Servei Educatiu tiene a disposición de los docentes, como por ejemplo.
 Los participantes leerán antes de la sesión de formación el libro propuesto y se hará un debate pedagógico sobre el mismo. Previamente las formadoras buscarán recursos pedagógicos, actividades de aula, informaciones... para trabajar el libro y los colgarán en el aula virtual de l'actividad. 
Los docentes valorarán las lecturas efectuadas i las llevarán, o bien integramente, o por fragmentos a  sus aulas, y compartirán con el resto de asistentes  su experiencia. 

Esperamos disfrutar de las lecturas y de las buenas conversaciones literarias y que esta experiencia formativa sea de utilidad para los docentes.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

El club de lectura és una activitat de Formació del Professorat que pretèn fer una selecció de llibres de la literatura infantil i juvenil moderna i contemporània per tal d'apropar-los als docents i als alumnes.
Els objectius de l'activitat són:




  • Apropar la literatura moderna i contemporània als docents
  • Fomentar el debat literari i fer-lo extensiu a l'aula
  • Fomentar el gust per la lectura




Les sessions començaran amb 30 minuts de lectura, tal i com marca la normativa que s'ha de fer diàriament als centres educatius catalans, on es presentaran diferents maletes i bosses didàctiques que el Servei Educatiu té a disposició dels docents, com per exemple.
 Els participants llegiran abans de la sessió de formació el llibre proposat i es farà un debat pedagògic al seu voltant. Prèviament les formadores buscaran recursos pedagògics, activitats d'aula, informacions... per treballar el llibre i els penjaran a l'aula virtual de l'activitat. 
Els docents valoraran les lectures fetes i els duran, bé íntegrament, bé algun fragment a les seves aules, i compartiran amb la resta d'assistents la seva experiència. 


Esperem gaudir de les lectures i de les bones converses literàries i que aquesta experiència formativa sigui d'utilitat per als docents.

1 comentario:

  1. Oso interesgarria, ea irakasleak animatzen garen denon artean gaur egungo euskal literaturaren kutxa edo maleta osatzeko.

    ResponderEliminar